dilluns, 1 de juliol del 2013

XXIII QUEBRANTAHUESOS GRAN FONDO (22-6-13)

22 JUNY 2013
XXIII QUEBRANTAHUESOS GRAN FONDO
200 Km – 3.381 m

Espectacular la prova amb 9.603 participants i tot un poble, Sabiñanigo, bolcat en aquesta marxa de tanta tradició i participació, tant a nivell estatal com internacional perquè tirés endavant.

El corredor del BTT PRADES, Kiko Mata, va assistir a la prova realitzant una gran actuació!! 

Dissabte 22 de juny a les 07,30h amb una temperatura força fresqueta donaven el “chupinazo” de sortida a tota la quantitat de ciclistes que feia mes d’una hora que esperàven el senyal, de tants corredors, en Kiko, va trigar més de deu minuts en poder passar per la línia de sortida.

A tots els corredors els esperaven 200 km amb quatre ports de muntanya, el primer de tots després de 40km d’un fals pla van arribar a l’Estació de Canfranc on començava el port de Somport amb 19km i 1640m per passar a la veïna França per després de 40km rapidíssims arribar al mur de la prova, la pujada del Marie Blanque, nomes 9km de port però els últims 4km amb rampes entre el 11 i el 12%. Una vegada passat el coll ens esperava una baixada força complicada per lo sinuosa i estreta carretera i a 25km, els esperava la prova de foc de la Marxa, el Port del Portalet de 29km i quasi 1800m que ens tornava  a l’Estat Espanyol. 

Ja tan sols quedava el “Coll de Hoz de Jaca” de 2,5 km però amb rampes del 10% portant a les cames 165km. 
Una vegada coronat aquest port encaraven cap a l’arribada al Poble de Sabiñanigo amb una mica de vent de cara. L’arribada  va ser espectacular amb tot el poble donant animant a tots els participants.

En acabar la prova, en kiko comentava:

"Haig de dir que en cadascú dels ports hi havia gent animant-te i col·laborant per donar-nos beguda, menjar o fins i tot ajudant als que patien rampes.
Penso que tot cicloturista hauria de fer-la per l’espectacularitat de la prova en si, per la gent que col·labora, la que participa i l’organització.
Jo vaig fer el recorregut en 6 hores i 58 minuts"