dimarts, 16 de març del 2010

Xallenger David Duaigües a Almatret + Open d'Espanya a Banyoles (14-3-10)

Aquest diumenge 14 de març es disputava la primera de les dues proves del que és la primera Xallenger David Dueigües, a la localitat d'Almatret i el pròxim diumenge 21 de març s'espera la segona a la localitat de Serós.

En aquesta primera a Almatret van assistir-hi més de 500 bikers, cal destacar el bon circuit amb trams molt bonics de sender i amb un desnivell acumulat de 1170m. i el gran treball fet per l'organització, sense deixar-se cap detall (aparcament, marcatge, gent col·laborant, per tal de que fos una marxa excel·lent). Cal destacar també un minut de silenci abans de la sortida en memorial al bomber mort en els focs de Horta de St. Joan, David Duaigües, una gran pèrdua.

La prova la va guanyar el corredor del Can Victor, Jordi Cugat, seguit de Jordi Garrido (Setvalls) i Evaristo Ortiz.
Pel que fa a la representació del BTT Prades, va assistir a la prova Sergi Casals, acabant en una bona 33ª posició de la general i acabant molt content i satisfet pel que fa al circuit, i confirmant la seva assistència a la pròxima prova d'aquest diumenge que ve a Serós.


Per altra banda, Jordi i Enric Martorell (OLYMPIA) van assistir a la primera prova del Open d'Espanya XC d'aquest 2010 a la capital del Pla de l'Estany, Banyoles.
Cal destacar la gran expectació que hi va haver durant tot el diumenge en quant a públic i és que no era per menys, ja que van assistir molts dels principals especialistes del mountain bike mundial.
La prova va estar dominada en tot moment per l'equip internacional Orbea, amb el número 1 del rànquing mundial de BTT al davant, Julien Absalon, seguit d'Iñaki Lejarreta i Ruben Ruzafa, destacar també la presència del campió d'Europa, Antoni Hermida, entre molts altres.

El circuit presentava unes condicions d'alló més extremes degut a les últimes nevades d'aquesta setmana, cosa que va fer que el terreny estès molt enfangat.

Pel que fa a la representació del BTT Prades, Jordi Martorell va acabar en una bona 44ª posició de la general i 29ª posició d'èlit, mentre que Enric Martorell, després de realitzar només 2,5 quilòmetres de cursa, va trencar la cadena, cosa que el va fer obligar a abandonar.


El pròxim cap de setmana 2ª prova de la Xallenger David Duaigües a Serós i 2ª prova de la Copa Catalana a Corró d'Amunt.