dimarts, 13 de novembre del 2012

3ª i 4ª prova de la Copa Catalana de Ciclocross a Lleida (10 i 11 de novembre)

Aquest passat cap de setmana hi havia cita doble per al ciclocross català, amb dues proves a Lleida puntuables per la Copa Catalana de la modalitat, on Jordi Martorell va prendre-hi part:

Dissabte

Circuit ja conegut pels habituals del Cx, amb el llarg tram típic d'escales que aquest any s'hi entrava per un lateral estalviant les 4 o 5 escales inicials, la resta de circuit, molt tècnic i revirat semblant al d'altres edicions, amb una dura pujada dins del bosc.
Jordi, va realitzar una sortida fulgurant en primera posició, però controlat de ben aprop per en Tomàs Misser que no li va donar cap relleu fins que a falta de dues voltes va avançar a Jordi Martorell i s'escapà tot sol fins a meta.
Bones sensacions per Jordi, però sense poder aguantar el ritme del guanyador tot i fer la volta ràpida del circuit. D'aquesta manera, en Jordi va finalitzar en 2ª posició de la categoria màster 30.

Diumenge

Aquí el factor sorpresa era important al ser un circuit completament nou, doncs era el primer any que es feia en aquesta zona de Lleida.
Ja d'entrada, en Jordi veu que és un circuit no apte per a les seves característiques, molt planer i ràpid i sense cap tram tècnic, amb dos sectors clarament diferenciats, un primer en una parada marcat per la traça d'una excavadora on després d'haver plogut hi havia algun tramet de fang molt relliscós però en general amb un terreny molt compacte i de fàcil rodar on et trobaves una messeta que es podia fer dalt de la bici.
El segon sector era en una zona de gespa dins una parada de pomeres, amb el terreny molt tou i molt feixuc, és aquí on Jordi perdia molt de ritme, topant amb algun marge de pujada i baixada i un tram d'escales metàl·liques d'obra que t'obligaven a desmuntar de la bici, després un tram d'asfalt i cap a meta.
Pel que fa a la cursa, mala sortida per en Jordi Martorell, va entrar 4rt al primer sector, Misser ho veu i guanya uns metres que ja seran insalvables.
Després de la messeta ja es col·loca 2on però amb un rival (M.Clapés) enganxat a roda, van fent relleus un parell o tres de voltes fins que ell es queda uns metres.
Ja a la última volta en Jordi es troba amb tres doblats just a dalt de la messeta, cosa que fa que es toqui amb un d'ells, havent de ficar peu a terra, en Clapés recupera i tornem a marxar els dos junts fins que abans d'entrar al sector de gespa, sabent que és més ràpid que jo, va passar i li va deixa uns metres.
Al final en Jordi va finalitzar 3er però content i havent gaudit del frec a frec amb el Marc Clapés.

Al finalitzar la prova en Jordi comentava: "La setmana vinent a Manresa, a veure si tinc millors sensacions i el circuit acompanya".

D'aquesta manera, en Jordi continua 1er de la categoria màster 30 a la Copa Catalana de Ciclocross.