dimecres, 19 de juny del 2013

3ª TERRA DE MAQUIS I CAMPIONAT DE CATALUNYA DE BTT (15 i 16 de juny)

Aquest cap de setmana passat, 15 i 16 de juny es celebraven varies proves per territori català, entre elles, la 3ª edició de la Terra de Maquis i el Campionat de Catalunya a Lliçà d'Amunt, les dues proves amb representació Pradenca!!! 

Pel que fa a la Terra de Maquis, assisitia a la duríssima prova la corredora de Prades, Eva Higuera, intentant realitzar el repte d'acabar, les coses van anar de la següent manera: 

Aquest cap de setmana a St.Pedor es celebrava la 3ª edició de la cursa-repte "TERRA DE MAQUIS" que consisteix en fer la  volta al Bages en BTT en tan sols 2 dies passant pels racons per on es movien els maquis. Són 230 km de pur BTT, recorrent senders i corriols fins a acumular més de 6.400 metres de desnivell positiu. El recorregut és dur i exigent i no està marcat,  la cursa es fa amb GPS. 

Dissabte a les set del matí Eva Higuera (BTT Prades) i Candela Martí estaven preparades per iniciar la primera etapa d'aquest exigent repte. Dissabte tenien per endavant 130 km amb 3700 metres de desnivell positiu, 80% del recorregut per corriols tant de pujada com de baixada, molts kilòmetres d'aquests només ciclables per a bikers molt en forma.


Candela Martí i Eva Higuera abans de la sortida.

Ambient a la zona de sortida a la Terra de Maquis

Pel que fa al primer dia, la Candela i l'Eva van aconseguir arribar al control de tall deu minuts abans del tancament del control però degut a la velocitat mitjana que portaven els hi va recomanar abandonar perquè es faria de nit encara en ruta. Van aconseguir fer 88km d'un total de 130 :-( ! . Amb una mitjana de 9'5 km. Al acabar la primera etapa les les dues corredores comentaven que s'havien acabat les il·lusions de poder ser maquis, però tot i això, el diumenge s'havia de tornar a pedalar!!! 

Diumenge, van tornar a agafar la bici amb il·lusió sabent que tornava a ser molt difícil finalitzar l'etapa. I així va ser, amb el cansament a les cames del dia anterior i tornant a afrontar una etapa de 105 km i 2800 metres de desnivell positiu, en arribar al kilòmetre 65 els hi van comunicar que no arribarien a temps al tall horari i van plegar veles.

Un cop finalitzada la prova, Eva comentava el següent: 
"L'organització un 10 tant en avituallaments, serveis (neteja bici, taller mecànic, massatges, transport, guarda bicis, allotjament) d'obsequi regal unes ulleres de sol valorades en 70€ que vam estrenar i que ens van anar de conya, els perfils de cada etapa en pegatina per enganxar-te'ls a la bici, i fideuà pel final de festa. La veritat es que molt currat. la gent, els voluntaris i col·laboradors perfectes".


Per altra banda, el també corredor de Prades, Enric Martorell, va assistir als campionats de Catalunya que tenien lloc a Lliçà d'Amunt, en un dur circuit, amb molt de senderó revirat i amb pujades i baixades gairebé impracticables. A tota aquesta dificulatat tècnica, s'havia d'afegir la forta calor que va fer, amb una mitjana de 34ºC, ja que es corria gairebé a les 13h de diumenge. 
Zona tècnica al circuit del Campionat de Catalunya amb Enric Martorell. Foto: C.C Amunt

Enric Martorell va realitzar una bona 1a i 2a volta, fins que es va començar a sentir malament, cosa que va obligar-lo a retirar-se, després de 3 anys sense fer-ho...
Enric Martorell en una zona revirada. Foto: C.C Amunt
Enric Martorell amb cara de patiment, moments abans d'abandonar.