dilluns, 20 de juliol del 2009

CAMPIONAT D'ESPANYA XCO A BARCELONA!!

Aquest passat cap de setmana del 17, 18 i 19 de juliol la capital de Catalunya acollia la prova més important de bici de muntanya d'àmbit estatal!! Ni més ni menys que els campionats d'Espanya, on es decidirien els millors ciclistes de muntanya de cada categoria entre el dissabte i el diumenge.

El divendres es disputaven les proves per equips, on la selecció catalana va fer un segon lloc després de patir una avaria al anar en primer lloc destacadament!!
El dissabte era el torn dels policies i bombers (al matí) i de les categories màster 40, 50, 60, fèmines júniors i cadets i cadets masculins (a la tarda), mentre que el diumenge al matí quedaven els plats forts del cap de setmana, disputant-se en primer lloc la sortida dels Màsters 30, fèmines èlit i sub-23 i júniors. On cal destacar el primer lloc del Tarragoní Francesc Xavier Carnicer en la categoria Màster 30 i el subcampionat per el també Tarragoní Josep Nadal, enhorabona als dos!!

A continuació es donava la sortida de la prova reina amb la participació dels èlits i sub-23 masculins, amb una graella de sortida amb nombroses cares conegudes dins el món de la mtb, com el subcampió Olímpic Hermida, Ruzafa, Mantecón, Lejarreta, Iván Alvarez, Gispert, Trayter... i una llarga llista dels millors corredors d'Espanya!!

Els corredors de Prades Jordi i Enric Martorell van assistir a la prova per estar al costat dels millors. Jordi va poder col·locar-se en una bona posició en la graella de sortida pel fet de tenir punts acumulats en les proves al llarg de l'any de l'Open d'Espanya, a diferència d'Enric que va haver de sortir de la penúltima línia de la graella de sortida al no haver realitzat l'Open d'Espanya 2009.

Un cop donada la sortida amb un total d'uns 150 corredors, Jordi Martorell va agafar un bon ritme de cursa, en un circuit on els avançaments eren força complicats, rodant amb gent amb un nivell similar al seu i acabant en una bona 34ª posició de la general i 29ª d'èlit. Enric Martorell va haver de realitzar una bona remuntada sortint d'una 130ª posició (aprox.) fins a acabar en una 65ª posició de la general i 51ª d'èlit.
Així queda demostrat el gran nivell dels participants que van assistir a aquesta edició 2009 dels campionats d'Espanya, on el guanyador de la prova va ser el català Josep Antoni Hermida, seguit de l'Andalús Rubén Ruzafa i del Manxec Iván Alvarez.

Per veure les fotos del campionat d'Espanya de XCO cliqueu AQUÍ.

I recordeu!! el pròxim mes d'Agost, el dia 29 la 2ª Volta a Prades amb BTT .