dimarts, 11 de maig del 2010

COPA CATALANA + OPEN D'ESPANYA A ST. LLORENÇ DE MORUNYS (8 i 9-5-10)

Aquest cap de setmana la localitat de St. Llorenç de Morunys acollia una cita doble, amb la contra rellotge individual (CRI) el dissabte, només punutable per la Copa Catalana, més la prova de rally del diumenge puntuable tant per la Copa Catalana com per a l'Open d'Espanya.

El circuit de St. Llorenç com ja va essent habitual al llarg dels anys és dels més tècnics del campionat, amb pujades amb un pendent considerable i amb trams de trialereta tècnica combinat amb trams de sender més ràpid.
El circuit de la CRI transcòrria per un tram del circuit de la prova del diumenge, fent una llarga i dura pujada ja de bon començament i la resta del circuit una mica més de puja i baixa fins arribar de nou a la zona de meta.
La CRI la va guanyar el corredor de les nostres terres Josep Betalú, que així demostra el seu gran estat de forma.
Pel que fa a la participació dels corredors de Prades, en aquesta cita és va ampliar el número, corrent també en categoria màster 30 en Sergi Casals, essent així la primera prova d'aquest nivell que disputava.

Així doncs en Sergi Casals en la CRI va acabar en una bona 112ª posició de la general i 24ª de la categoria màster 30 per ser la primera prova de la copa Catalana que realitza, Enric Martorell va acabar en 23ª posició de la general i 12ª èlit i en Jordi Martorell va acabar en 14ª posició de la general i 10ª posició èlit.

El diumenge tenia lloc la prova de rally, en un circuit dels més durs del campionat on els corredors havien de fer 2, 3 o 4 voltes segons categoria més un bucle inicial per tal d'evitar retencions.
Es van realitzar tres sortides diferents, una a les 9:30, una a les 10:45 i la última a les 12:30, tot i que a causa de les pluges caigudes la nit anterior els temps per volta van augmentar molt, retardant-se les dues últimes sortides.

En la segona de les curses, en la que s'havien de donar 3 voltes més el bucle, en Sergi Casals en prenia part, estrenant-se així en una prova d'alt nivell com és el campionat d'Espanya, després de fer una cursa molt regular i sense cometre grans errades, va aconseguir acabar en una bona 37ª posició de la categoria màster 30.

Per altra banda, Jordi i Enric Martorell prenien part en la última de les curses, amb un retard de gairebé una hora respecte l'hora que estava programada la sortida. Jordi Martorell tot i no esta molt fi va acabar en una bona 18ª posició de la categoria èlit, mentre que just per darrere seu entrava a meta Enric Martorell realitzant una bona cursa i acabant així en 19ª posició èlit.

La prova la van dominar els corredors de l'Orbea, Ruben Ruzafa i Iñaki Lejarreta seguits de Sergio Mantecon i Carlos Coloma, tots ells venien d'aconseguir grans resultats en la prova de Houffalize (Belgica) a la copa del món disputada el passat cap de setmana.

Podeu veure moltes fotos de les dues proves AQUÍ.