dilluns, 5 d’abril del 2010

VolCat 2010. (2, 3 i 4 d'abril de 2010)

Aquest passat cap de setmana coincidint amb la setmana santa es celebrava la VolCat 2010 - Ara Lleida. Després d'uns anys que no es celebrava ha tornat la prova en mans de l'organització d'Ocisport, realitzant un total de 3 etapes entre Solsona i Balaguer amb BTT, passant primer per Guissona i Àger, fent un total de poc més de 200 quilòmetres per les muntanyes de Lleida, amb una resposta en quant a participació molt bona amb més de 400 bikers tant de nostre país com de la resta d'Europa.

La primera etapa transcòrria entre Solsona i Guissona, amb un inici per els corredors més escaladors, força dur i amb final més planer per els corredors més rodadors fins a completar un total de 62 quilòmetres.

La segona etapa, i la més dura, transcòrria entre Guissona i Àger, amb un inici d'etapa molt rodador i a partir del quilòmetre 40 amb pujades molt dures i amb trams de trialera força tècnics que posaven a prova les habilitats dels corredors fins a completar un total de 94 quilòmetres.

La tercera etapa, i per finalitzar, els corredors havien de completar un total de 54 quilòmetres més, sortint d'Àger i arribant a Balaguer, una etapa amb un inici força dur, tant per la dificultat orogràfica, com per el cansament acumulat en els dies anteriors. A continuació s'havia d'anar per unes pistes forestals, on hi va haver un petit incident a causa d'un canvi de senyalització en una cruïlla, cosa que va causa la pèrdua de tots els corredors menys els 10 primers i va trastocar les classificacions finals. Un cop resolt aquest incident el recorregut continuava per ràpids senders i boniques trialeres per arribar a Balaguer on s'acabava aquesta edició de la VolCat.

La general de la VolCat va ser per el ex-corredor professional de carretera, Paco Mancebo (SportBici Sant Bartolomé) , seguit per el Norueg Anders Hovdenes (United Bakeries) i per Adolfo Garcia (Redfreecom).

Els corredors socis del BTT PRADES, Jordi i Enric Martorell va assistir a l'esdeveniment, fent una volta amb molt de cap i acabant així amb molt bons resultats:

1ª Etapa:

Jordi Martorell: 40ª posició general i 28ª d'èlit (després de punxar a mitja etapa).
Enric Martorell: 36ª posició general i 26ª d'èlit.