diumenge, 1 de juny del 2008

Copa del Món a Vallnord!!!!! (31-5-08)

Dissabte 31 de maig.

Aquest dissabte el país dels Pirineus, és a dir, el principat d'Andorra acollia la 4ª prova de la copa del Món de BTT modalitat XCO.

La prova es disputava a l'estació d'esquí de Vallnord, concretament, a Pal, en unes condicions meteorològiques una mica especials, ja que durant les primeres hores del matí va ploure força, tot i que cap al mig dia el temps va aguantar i va respectar els corredors.

Julien Absalon (Orbea) campió Olímpic i del món en un dur tram del circuit.

Aquesta 4ª prova de la copa del món transcorria per un dur però bonic circuit entre les pistes de Pal on els corredors havien de fer un total de 6 voltes (homes) o 4 voltes (dones). La duresa d'aquesta prova no tan sols són les dures pujades per on passava el circuit, sinó les condicions meteorològiques que es van donar, i l'alçada en que es trobava el circuit, ja que la cota més baixa és de 2000 metres, cosa que dificulta la pràctica esportiva degut a la baixa concentració d'oxigen a l'aire.

Josep Hermida en una de les tècniques baixades enfangades.

Els dos grans corredors de BTT dels que s'esperava una gran cursa no van brillar com ho havien de fer, ja que el campió del món (2007) i campió olímpic (2004), Julien Absalon (Orbea) va acabar en una 11ª posició, molt lluny de les posicions capdavanteres. I el segon gran favorit, el corredor català Josep Antoni Hermida (Merida) després d'estar rodant durant unes 4 voltes entre el 15 i el 20, es va veure obligat a abandonar degut a problemes físics.

Aquí Sergio Mantecón en un tram revirat de la baixada.

Cal destacar la millor actuació espanyola, per part de Sergio Mantecón (Cemelorca Seguros10.com), ja que va acabar en una excel·lent 8ª posició!!!!! impressionant la carrera que va fer Mantecón!!!!

Al final la victòria va ser pel pilot de Suissa Christoph Sauser (Specialitzed), seguit per Burry Stander (GT) i pel Canadenc Jeoff Kabush (Maxxis)

Christoph Sauser, guanyador de la prova disputada a Vallnord!!!
Per altra banda la primera cursa que es va disputar, va ser la de les fèmines, on Marga Fullana (Massi-Illes Balears) va ser la clara dominadora ja des de la segona volta, rodant d'una manera magnífica en totes les voltes restants!!!! També cal destacar la bona actuació de la catalana de l'equip Massi, Anna Villar que va acabar en 18ª posició.

Marga Fullana destacada en primera posició en la tercera volta.